Geïnteresseerden

Zwanger worden en een kind krijgen zijn grote gebeurtenissen in het leven. Het is een spannende tijd, een nieuwe situatie. Niet alles gaat altijd zoals gedacht. Sommige aanstaande ouders maken zich zorgen over de gezondheid van hun kind of over de veranderingen die hen te wachten staan. Andere ouders staan er niet zo bij stil of beleven de zwangerschap als een roze wolk. Als kinderen eenmaal zijn geboren, zijn er ook grote verschillen. Elk kind is anders en ouders voeden hun kinderen verschillend op. Ouders hebben invloed op hun kind en andersom hebben kinderen invloed op hun ouders.
 

In Generaties2 (voluit: Generaties kwadraat) gaat het om de ups en downs in het ouderschap. Hoe gaan ouders daarmee om? Als ouders veel stress hebben, merken kinderen daar dan wat van en wat doet dat verder met de ouders zelf? De belangrijkste personen in het leven van jonge kinderen zijn de ouders. Daarom is er veel voorlichting en hulp voor ouders. Hierbij is echter vaak onvoldoende aandacht voor verschillen tussen ouders. Met behulp van inzichten uit dit onderzoek kan daar wat aan gedaan worden.


Generaties2 wordt uitgevoerd door de Vrije Universiteit in Amsterdam en het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Om het onderzoek uit te voeren, werken deze onderzoeksinstituten samen met een groot aantal verloskundigenpraktijken in de regio Noord-Holland. Het is mede te danken aan het enthousiasme van al deze verloskundigen en hun goede samenwerking met Generaties² dat het onderzoek een succes is.

Vindt u het onderzoek interessant en wilt u meedoen? Klik dan hier.