Vragenlijsten

Op 3 momenten tijdens uw zwangerschap en op 2 momenten in het eerste levensjaar van uw kind krijgt u vragenlijsten thuisgestuurd om in te vullen. De vragenlijsten tijdens de zwangerschap krijgt u bij een zwangerschapsduur van 12, 22 en 32 weken. Het invullen van deze lijsten duurt ongeveer 30 minuten. Daarnaast krijgt u vragenlijsten wanneer uw kindje 3 maanden oud en is wanneer uw kindje 12 maanden oud is. Het invullen van deze vragenlijsten duurt ongeveer 45 minuten.

Wanneer uw kindje 3 maanden oud is, vragen wij ook uw partner (als u die heeft) om een vragenlijst voor ons in te vullen.

Door middel van deze vragenlijsten proberen wij in kaart te brengen hoe u uw zwangerschap ervaart en wat er precies verandert in uw houding ten opzichte van uzelf, het ouderschap en de zwangerschap. Met de vragenlijsten die u invult na de geboorte van uw kind proberen wij verbanden te leggen tussen de ontwikkeling die vrouwen tijdens de zwangerschap doormaken en de opvoeding van hun kind.

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat alle verzamelde gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Alle persoonlijke gegevens, zoals uw naam en adres, worden tijdens het onderzoek gescheiden bewaard van de ingevulde vragenlijsten. Na afloop van het onderzoek worden deze gegevens vernietigd.