Generaties² bestaat 10 jaar!

Generaties2 bestaat 10 jaar! op 28 december werd dit gevierd met een Jubileumdag voor alle (oud-) deelnemers van het onderzoek. 

Het onderzoeksteam was er al vroeg bij. Samen met de begeleiders van Sport4kidz werden de laatste voorbereidingen getroffen. De informatiekraampjes werden opgezet, de koffie werd ingeschonken en het springkussen werd opgeblazen. En dat alles met muziek op de achtergrond om alvast een beetje in de sfeer te komen.  

Om 10 uur kwamen de eerste ouders en kinderen binnen. De kinderen konden zich uitleven in de Apenkooi, op het springkussen of met andere activiteiten zoals badminton en voetbal. Fanatieke ouders deden gezellig mee. Ouders die het liever rustiger aan deden konden de informatiekraampjes bezoeken om meer te weten te komen over het onderzoek van de afgelopen 10 jaar en om in gesprek te gaan met de onderzoekers. Ouders konden zich op die manier verdiepen in het onderzoek van Generaties2, maar voor de onderzoekers was het ook erg nuttig om de ervaringen van ouders te horen.

De idee├źndoos was een groot succes! In deze doos konden ouders hun vragen over de opvoeding van een tiener anoniem inleveren. De vragen die zijn ingeleverd zullen het onderzoeksteam helpen om inzicht te krijgen in de vragen die spelen bij ouders, en om deze inzichten vervolgens te gebruiken als inspiratie voor de aanstaande metingen over de puberteit. Met meer dan 100 idee├źn is aan inspiratie geen gebrek!

De dag werd afgesloten met Generaties2 tompoezen. Daarna werden de laatste ouders en kinderen uitgezwaaid en was het toch echt tijd om de speeltoestellen af te breken. Wij vonden het een erg gezellige dag. Wij hopen dat jullie ook een leuke dag hebben gehad!